Kozmetika

Hair Lovers Beauty Salon

Kovács Anikó

Kozmetikus

Üdvözöllek!

Kovács Anikó vagyok, kozmetikus. Mindig is olyan kozmetikát szerettem volna létrehozni, ahol megnyugtató környezet, halk zene, kellemes illat fogadja a vendégeimet. 

Vendégeim a munkámmal kapcsolatban leginkább azt szokták kiemelni, hogy alapos vagyok, nem sietek, nincs az a kellemetlen futószalag-érzésük, mint más kozmetikákban. Legnagyobb örömömre gyakran említik, hogy az én módszeremmel a gyantázás is kevésbé fájdalmas.

Milyen szolgáltatásokkal
várlak a szalonban?

Arctisztító kezelés

Napjainkban egyre fontosabbá válik az arctisztító kezelések beiktatása az arcápolási rutinunkba, hiszen az egyre károsabb környezeti hatásokkal, a levegő szennyezettségével, szilikon- és kőolajszármazékokat tartalmazó kozmetikumok használatával, táplálékaink rossz minőségével bőrünk sokszor nem tud megbirkózni. 

Munkám során megfigyeltem, hogy még a harmincas, negyvenes korosztályban is gyakori a tisztátalan, aknés, mitesszeres bőrkép. A bőrtípustól függően 1-3 havonta beiktatott tisztító kezelés segít az aknék kialakulásának mérséklésében, tág pórusok kialakulásának megakadályozásában, egységesebb bőrkép kialakításában.

Egy igazán alapos tisztító arckezelés hossza 2-2,5 óra, hiszen minden kötelező lépés szükséges a jó eredmény eléréséhez. Így a vendégeim az alapos nyomkodás után is szégyenkezés nélkül kiléphetnek az utcára, a minimális irritáció és pirosság általában másnap reggelre teljesen elmúlik.

A kezelés ultrahangos hatóanyagbevitellel is kérhető, amely segít a tápláló, hidratáló, anti-aging hatóanyagokat, szérumokat a bőr mélyebb rétegeibe juttatni a hosszabban tartó hatás érdekében.

Tápláló kezelések

A bőr pillanatnyi igényeihez igazodó, hidratáló, gyulladáscsökkentő, tápláló vagy feszesítő hatóanyagokban gazdag kezelések elvégzését minden korosztálynak ajánlom. Különösen fontos események előtt, vagy életünk egy nehezebb időszakában jól eshet egy relaxáló masszázzsal egybekötött, pihentető, feltöltő, bőrszépítő másfél óra.

A kezelést a bőr letisztításával, radírozásával, esetleg hidroabrázióval (vízsugárral történő bőrcsiszolással) kezdem. Ultrahangos hatóanyagbevitellel segítem a bőr állapotának megfelelő anyagok bejuttatását, majd a hatást fokozom egy bőrtípusnak megfelelő maszk felhelyezésével. A kezelést húszperces arc-nyak dekoltázsmasszázzsal, majd befejező krémmel zárom.

Ultrahangos hatóanyagbevitel

Széles körben alkalmazható kozmetikai eljárás, amelynek célja a hatóanyagok bejuttatása a bőr mélyebb rétegeibe. Az UH készülék segítségével létrejövő mikrorezgések, ultrahanghullámok hatására az anyagcsere, az oxigénellátás fokozódik, a nyirokkeringés élénkül, a sejthártya áteresztő képessége megnő.

A kezelés fájdalommentes és mindössze néhány percet vesz igénybe. Ajánlom egyéb kezelések kiegészítéseként a hatás fokozása, meghosszabbítása érdekében, de akár önmagában is gyors, frissítő kezelésként. A bőrre felvitt, jó minőségű, adott bőrproblémára szabott anyagok hatása még napokkal a kezelés után is érezhető.

Gyantázás

A gyantázás az egyik legrégebbi depilációs módszer, és az egyik leggyakrabban kért szolgáltatás a kozmetikámban. Az arc, hónalj, intimterületek szőrtelenítését érzékeny bőrre szánt, elasztikus meleggyantával, a nagyobb testterületeket – mint a kar, lábak, hát – görgőfejes, patronos gyantával végzem.

A legideálisabb, ha a szőr hossza kb. 0,5 – 1 cm, de ez változó lehet a bőr és a szőr típusának, a korábban használt szőrtelenítési eljárásnak függvényében. A gyantázás előtt minden esetben kezelem a bőrt egy tisztító, fertőtlenítő hatású folyadékkal. Az alapos gyantázás, a megmaradt szálak csipeszelése után olajos letisztítással, fertőtlenítéssel és szükség esetén nyugtató krémmel zárom a kezelést.

Tapasztalatom szerint a hosszútávú, rendszeres gyantázás gyengíti, ritkítja a szálakat, és a módszerrel mérsékelhető a szőrbenövés mennyisége. Sokat segíthet még ezen a problémán, ha hetente egy-két alkalommal bőrradírral átmasszírozzunk a bőrt, és ha rendszeresen testápoló krémmel puhítjuk, ápoljuk a bőrt a kezelt területen. A gyantázást követő 24 órában ajánlott kerülni a szauna, uszoda, szolárium használatát az esetleges fertőzésveszély miatt, és érdemes a napozást is későbbre halasztani.

Szempilla– és szemöldökfestés

Egy klasszikus kozmetikai eljárás, amellyel kiemelhető az arc leghangsúlyosabb része. Különösen ajánlom világos szempillával, szemöldökkel rendelkező vendégeimnek, vagy olyan hölgyeknek, akik nem szívesen töltenek időt sminkeléssel.

A festést előkészítés, zsírtalanítás után egy kímélő összetételű, tartóssága miatt nagy népszerűségnek örvendő oxidációs festékkel végzem, majd nyugtató, fixáló folyadékkal zárom a folyamatot.

A szemöldökfestés részét képezi a szemöldök formázása gyantával vagy csipesszel. Egyéntől és a szőr színétől függően 2-4 hétig marad tartós az eredmény.

Kontaktlencse viselése, illetve gyulladás és egyéb szembetegség esetén nem ajánlott a kezelés elvégzése.

Ha egy barátságos szalont keresel, professzionális szolgáltatásokkal, várlak szeretettel
a Hair Lovers szépségszalonban!

Hair Lovers Beauty Salon

"Nyugodt és pihentető, laza környezetben várunk, sok szeretettel!"

Kézápolás

Simon Valentina

+36 70 208 7083

Kozmetika

Kovács Anikó

+36 30 281 4845